YTTERLIGARE ETT BESÖK FRÅN VÅRA VÄNNER NORDSVENSKARNA, PLUS ETT VÄLDIGT STORTTILLKÄNNAGIVANDE!

Hej!

Välkomna till denna veckas mycket spännande uppdatering!

Fler Nordsvenska vänner!
Har du någonsin varit uppe i norra delarna av Sverige? Under den korta sommaren finns det 24 timmar av dagsljus men under den långa kalla vintern då snön ligger djup syns inget dagsljus på flera månader! Så vi undrar lite: hur kan ett sådant kargt landskap skapa något så sött? Här är två mycket vackra Nordsvenskar som just flyttat in i stallen i Fort Pinta och på Vingården, medan de väntar på att hitta nya ägare som kan ta hand om dem.

Dessa är de sista nya hästarna innan några helt nya kommer anlända inom några få veckor... Försöker ni lista ut vilken den nya hästrasen är? Vi tror att ni kommer älska den!

Ny söt liten Nordsvensk: de kommer bli även mer användbara i framtiden än du kanske tidigare trott!
Ny söt liten Nordsvensk: de kommer bli även mer användbara i framtiden än du kanske tidigare trott!

Ännu fler tillägg till din höstgarderob!
Om du ännu inte spenderat alla pengar på de vackra höstkläderna som tidigare anlänt till ön så får du en ny chans att få tag i några riktiga godbitar: vantar och hjälmar i rött och grönt hos Hatt och Handske i Jarlaheim, eller nya fina byxor och jackor i samma färger hos Klädhuset, precis vid torget!

Var det någon som sa Dinosaurie?
Marcus Thorell är Game Director på Pixel Tales AB, företaget som skapat Star Stable Online. Här i denna exklusiva intervju svarar han på några frågor om det helt nya området som öppnar i Jorvik denna vinter!

Hej Marcus! Vi har hört att det kommer öppna ett helt nytt område denna vinter, kan du berätta något om det?
- Ja. Vi ska snart öppna upp Den gömda dinosauriens dal. Det är ett isolerat område i en stor, snöfylld krater norr om Valdedale fyllt med äventyr och överraskningar!

Området var egentligen planerat att öppnas tidigare men det var mycket annat som utvecklades i spelet under tiden. Men det har också gjort att det här området blivit ännu mer genomarbetat och har en del överraskningar att bjuda på inför framtiden. Den gömda dinosauriens dal skiljer sig mycket från spelets andra områden. Det en helt ny miljö där det råder en evig och isande vinter. Till skillnad från övriga områden utgörs dalen i stor omfattning av orörd ödemark där man känner sig väldigt utlämnad och borttappad i det dimmiga och massiva snökaoset.

OMG! Dinodalen! Berätta vad som kommer hända där inne!
- Vi vill inte avslöja för mycket men vi kan i alla fall säga att det kommer finnas mycket uppdrag att utföra i dalen. Vi introducerar bland annat en ny spelmekanik som går ut på att man söker efter fossil och arkeologiska fynd.

Vi kan även avslöja att hästarna i området kommer påverkas negativt av den stränga kylan och frusna hästar kan alltså inte prestera hundra procent där. Den nordsvenska hästen är den enda nuvarande hästrasen i spelet som inte kommer låta sig påverkas av köldens inverkan. En del nya och intressanta karaktärer introduceras i spelet. Spelarna kommer få veta mycket om områdets spännande historia och att det finns storslagna miljöer att utforska. Detta kommer även leda till en viktig utveckling av huvudhistorien i spelet, vilket innebär att Den gömda dinosaurens dal är avgörande för alla insatta spelare.

En exklusiv tjuvkik på vårt helt nya område: Den gömda dinosauriens dal!
En exklusiv tjuvkik på vårt helt nya område: Den gömda dinosauriens dal!

Vad vet Jorviks invånare egentligen om området? Är det helt okänt för dem eller finns det någon allmänt känd historik om det?
- Även om området har fallit i glömska så vet den historieintresserade Jorvikbon att bortanför Valedale finns ett kargt och bortglömt land höljt i en kall och evig dimma. Området utgörs av en uråldrig krater av enorma proportioner och dess innandöme är av okänd anledning för alltid dömt till en vinter som aldrig tar slut. Snöfall och den tjocka, kalla dimman gör sikten närmast obefintlig och döljer områdets hemligheter väl. Även den mest våghalsige utforskaren som finner vägen hit står här inför svåra utmaningar.

Kratern var en gång helt vattenfylld och bildade en enorm sjö med is. Vattennivån sjönk och en kolossal isgrotta bildades under sjöisens lock. Efter ett legendariskt snöoväder år 1912 kollapsade den instabila isen. De olycksaliga utforskare och expeditioner som då fanns där drog sig tillbaka. Kratern blev isolerad och därefter glömdes den bort och snöade igen. Området har legat orört i närmare 100 år, fram tills nu.

Vad krävs för att komma till det nya området?
- Många spelare har spelat uppdragen där man hjälper den upptäcktsresande Nic Stoneground att flyga med sin ballong till dalen. De uppdragen måste man ha gjort för att kunna utforska dalen. Dessutom är det planerat att spelaren även behöver vara på level 15 för att få uppdraget som leder in i nya området. När området släpps är det Elizabeth i Valedale som introducerar Den gömda dinosauriens dal.

Level 15! Det är ganska hög level som krävs?
- Level 15-16 är max level man kan uppnå idag i Star Stable Online. Så just nu är det att betrakta som en hög level, ja. Men alla våra spelare som kommit så långt i spelet måste ha nya spännande utmaningar att se fram emot. Det kommer mer och mer XP till spelet och levlingen kommer på sikt troligen gå en aning fortare än den gör idag. Det kommer alltid ta sin tid och krävs mycket av spelarna för att komma så långt - då är det viktigt att det finns något att se fram emot.

Hur stort är området?
- Den geografiska ytan är större än hela norra Skördebygden så det är stort! (kartan i spelet har inte uppdaterats när denna text skrevs). Utan att avslöja för mycket så skiljer sig som sagt området från övriga områden då det i princip saknar civilisation och består mestadels av gigantiska ödemarker att utforska.

Slutligen Marcus, NÄR KOMMER DEN?! Vi kan knappt vänta!
- Vi har sagt att det kommer ut under vintern 2014. Det pågår fortfarande ett intensivt arbete hos oss på Pixel Tales för att färdigställa allt det fantastiska vi har planerat inför områdets release. Efter det att området är släppt kommer vi också att fortsätta utveckla Den gömda dinosauriens dal ännu mer! Det finns väldigt mycket spännande planerat.

Vi återkommer snart med ett exakt datum för releasen!

Tack så mycket för samtalet Marcus!
- Tack själv! Vi hoppas att ni alla kommer älska Den gömda dinosauriens dal; vi älskade verkligen att arbeta med platsen och ser mycket fram emot att ni får se den!

Mer spännande nyheter! Live-chatt med Tobbe Larsson, plus chans att Vinna!

Minns ni vår jättehäftiga live-chatt med killarna från bandet JA? Chatten är tillbaka, men denna gång med vår allas favorit: hästexperten Tobbe Larsson! På fredag den 6:e november mellan 18:00 och 19:00 kan du chatta live med internationellt kända Tobbe Larsson. Fråga honom precis vad du vill: han kommer vara med oss en hel timma och personligen svara på era frågor!
 
Om du inte tyckte det är coolt nog så kommer Tobbe och Star Stable-gänget att vid slumpmässigt valda stunder under chatten, välja ut två av de bästa frågorna och de spelare som ställt dem kommer vinna två biljetter var till Sweden International Horse Show på Friends Arena i Solna! Biljetterna är av typen Helhelgspaket och är värda cirka 2500 kronor styck. Logi kommer vinnarna själva att få stå för. Missa inte att Star Stable kommer finnas på plats under hela Sweden International Horse Show så kom och säg Hej! Mer information kommer senare så håll ögonen öppna inför ytterligare en spännande uppdatering!

Nästa Vecka…
I nästa veckas uppdatering är det dags för Halloween i Jorvik så håll ögonen öppna för en del spöklika överraskningar!

Vänliga hälsningar, 
Star Stable-gänget
 
Min åsikt osv ~
Omg! Seriöst! Kan inte fatta det, synd att det inte kom en uppdatering med uppdrag idag, för nu fick vi ju bara mer information + fler nordsvenskar.. Men fett kul!! Och nästa vecka är det Halloween!! Kan seriöst inte vänta AH. SITTER ÄRLIGT TALAT OCH HYPERVENTILERAR FÖR ATT JAG ÄR SÅ EXALTERAD iiiiiih! Längtar tills min födelsedag (3 November) då Lifetime star rider står högst på min önskelista och att om jag får det ska jag köpa en av Nordsvenskarna! Om jag inte får ska jag ändå köpa det då jag antagligen kommer få MYYCKET pengar av mina släktingar (i stället för presenter får jag pengar av mina släktingar :D) Jag ger uppdatering 5 av 5 ananaser, för jag gillar mycket text i ssouppdateringarna, och nu vet vi mer om Dinodalen!
 
 
 

Kommentera här: